Категория: Ламинария
Защо Ламинария?

От началото на 20 век започва по-задълбочено изучаване на кафявите водорасли, които са разпространени в студените морски и окенски води.

Те са ценен продукт за хората и една от основните храни на японската нация, която е сред първенците по средна продължителност на живот и нисък процент на онкологичните и сърдечносъдовите заболявания.

Древната тайна на Соловецкия манастир, където монасите много бързо изправяли на крака всички безнадеждно болни и стари хора, също е била в използването на местната морска храна – именно кафявите водорасли.

Тези многоклетъчни представители на морската флора имат уникален състав, който включва протеини, пектини и алгинова киселина, фукоидан, целулозни микрофибри и други.

Kое прави кафявите водорасли така полезни за здравето на човека?

 

  • Алгиновата киселина

Многобройни научни изследвания доказват, че алгиновата киселина и нейни соли успешно се използват при лечението на заболявания на сърдечно-съдовата система, след травматични инфекции, при изгаряния и рани, при отслабнал имунитет и проблеми с перисталтиката. В допълнение солите на алгиновата киселина имат противомикробно, противовирусно и противогъбично действие.

Алгиновата киселина има способността да поглъща и извежда радионуклиди и различни тежки метали от организма. Една молекула алгинова киселина задържа в себе си и извежда от организма 300 молекули тежки метали.

  • Фукоидан

Официалната медицина потвърждава ефикасността от приема на фукоидан при различни заболявания, а редовният прием на фукоидан осигурява на организма надеждна защита и способства за укрепването на имунитета.

Влиянието на фукоидана върху имунитета на човек е обусловено от ефективното обновление на организма на клетъчно ниво, което способства за неутрализиране на негативни фактори и изхвърляне на вредни вещества.

Здрави с помощта на кафявите водорасли?

 

Тук на помощ идва Ламинария – вид кафяво морско водорасло, което расте до 50 м. дълбочина и достига размер до 30 метра дължина. Тайната на ефекта от консумацията на Ламинария е че съставът й е почти идентичен на състава на плазмата на човешката кръв. Клетката на Ламинарията съдържа 20 аминокиселини, от които 8 незаменими, витамини А, В complex, С, D, E, 28 микро- и макроелементи, омега 3 и 6, Фукоидан и др.

Научно доказано е, че ламинарията извежда радионуклидите, всички вредни вещества и токсини от организма благодарение на алгиновата киселина, която се явява много мощен сорбент.

Степента на усвяване на полезните вещества от Ламинария обаче е различна. Натурална ламинария и продукти от ламинария се усвоява от 8 до 15%, а в продуктите от ламинария на компания Vertera, се усвоява до 98%.

В какво се отличава продукцията на Vertera от останалата Ламинария?

 

Специалното на продуктите е технологията на извличане, която е собствено ноу-хау на компанията. Чрез специална обработка, внимателно се отваря твърдата клетъчна обвивка на растението и се получава еднородна молекулярна маса, като това се случва без химична или термична обработка. По този начин се запазват всички полезни вещества, както структурата на клетките, така и усвояемостта им в организма, която е над  90%.

Фундаменталният продукт на компанията е клетъчен гел от Ламинария. Негов създател е проф. Виталий Наумович Корзун.
http://logos-ukraine.com.ua/project/index.php?project=nued5&id=2080

Действието на продукта Vertera гел от Ламинария е доказано от  6  клинични изпитания,  публикувани са и над 150 научни статии.

Това е жив, натурален и специализиран продукт за диетично и лечебно хранене, който изчиства и храни организма на клетъчно ниво.

Клетъчният гел от Ламинария Vertera гел е цялостен продукт, има мощен детокс-ефект, подсилва и хармонизира работата на основните системи на организма.

Съдържа:

  • 43 микро- и макроелемента;
  • биодостъпен органичен йод;
  • Витамини от групите А, B, C, D, E;
  • Алгинати;
  • Киселини EPA и DHA;
  • Аминокиселини.

Vertera гел е лесен и удобен за всекидневен прием с максимален ефект и 100% натурален състав. Той е и базата, на която са разработени всички останали продукти на компания Vertera, към които има добавени различни натурални съставки, подпомагащи допълнително организма ни.

Живеем в реалност, в която трудно можем да контролираме какво вдишваме, ядем и пием, както и от какво са направени обкръжаващите ни строителни материали и дрехи. Заобиколени сме от епидемии, онкологични заболявания, сърдечно-съдови заболявания, йоден дефицит, диабет и детски алергии.

Това, което можем да направим обаче, е да подхранваме организма си и да правим детоксикация, с което ще му помогнем да включи естествените си механизми на самовъзстановяване и пречистване. Когато организмът ни е подпомогнат с ефективни природни средства, той може да се справи с предизвикателствата от външната среда.

Споделете:

С безплатна и неангажираща регистрация в нашия онлайн магазин получавате 30% отстъпка:

Вижте също…

Vertera GEL Лиофилизат

Vertera GEL Лиофилизат

Лиофилизиран гел от ламинария, произведен по биотехнология от ново поколение Plasma technology