Категория: Здраве
Закон на Херинг за оздравяването

Константин Херинг е един от предвестниците на холистичната медицина и основоположник на натуропатията/природолечението/. Той открива един важен механизъм, известен като ЗАКОН НА ХЕРИНГ ЗА ИЗЛЕКУВАНЕТО.

В хода на истинското излекуване симптомите се преместват от вътрешността на тялото навън към кожата, от по-важни органи към по-маловажни, от по-горни части на тялото към по-долни/от главата към крайниците/.

Симптомите на болестта изчезват в ред, обратен на появяването им /първо най-новите,след това по-старите и накрая най-старите/. За изчезването на всеки симптом са нужни толкова месеци,колкото години той е съществувал.

Излекуването настъпва в посока от психическите към телесните симптоми /например, ако депресията се лекува правилно и изчезне,ще се появят телесни симптоми като пневмония и пр./

Влошаването на здравето /често чрез потискаща медикаментозна терапия/ става по обратния ред: отвън навътре, отдолу нагоре, от по-маловажни към по-важни органи и системи и от тялото към психиката. Ето защо пневмонията, появила се в хода на лечението на една депресия /за която стана дума по-горе/ не бива да се потиска с антибиотици,защото ако тя „изчезне“след такова потискане, депресията ще се задълбочи още повече.

Още един пример: дете заболява от остра вирусна инфекция. Дават му се антибиотици и антипиретици,към които то е алергично. Опитвайки се да изхвърли болестта навън,детето развива алергичен обрив. За да го „предпази“ от „усложнения“, лекарят му инжектира урбазон. Това води до оптискане на обрива и така болестта „изчезва“от кожата, само за да се вкара по-навътре, например към лигавиците на носа или белите дробове. След няколко седмици детето развива остър синузит или бронхит, които отново се потискат – този път с друг антибиотик, но за всеки случай успоредно с него се назначава кортизон, за да не се прояви алергия. Така след още няколко седмици, болестта здраво се загнездва в белите дробове – детето започва да получава пристъпи на астма. Естествено следва нова потискаща терапия и нови увреждания от страничните действия на лекарствата. В болестта се въвличат и други вътрешни органи като стомах, черва, бъбреци, черен дроб и др. Не минава много време и детето започва да се променя – става капризно, тревожно, раздразнително и страхливо. Така болестта обхваща и психиката му. Уви поради лекарско невежество…

Този примери и безброй други подобни обясняват защо хората, които често често ползват услугите на здравеопазването,постепенно влошават качеството на живота си. Вината за постепенното влошаване на здравето се крие между другото и  в такива медицински клонове като дерматология, алергология, ревматология, педиатрия, вътрешни болести и преди всичко фармакотерапия.

Едва ли някой отеделен човек би успял да изчисти Авгиевите обори на съвременната западна конвенционална медицина и фармация от всички злини,които носи на хората като системно се занимава с потискане на симптоми. Повечето хора не правят разлика между истинско излекуване и простото потискане на едни симптоми, само за да се стигне след време до други, по-дълбоки симптоми. Това се дължи на невежество и ниска здравна култура. В никое стандартно училище децата не изучават Закона на Херинг, нито който и да било аспект на истинското здраве.

Лекуваме се от главата надолу.

Това означава, че преди да започнем да се лекуваме,трябва да вярваме,че можем да се излекуваме.Трябва да сме психически подготвени и силни,за да дадем възможност на тялото да се лекува.Не трябва да се съмняваме в мъдростта на природата и способността на организма да се излекува сам.

Лекуваме се отвътре навън.

Това означава, че трябва да позволим на организма да се очисти, за да се освободи от токсините. Не бива да се пречи на тялото да изхвърля секрети – например хрема, храчки, слуз, гной.То трябва да се подпомага в тези му усилия, а не да се потиска с химия. Повечето лекарства потискат изхвърлянето на секрети. Това не е добре, тъй като токсините могат да навлязат по-дълбоко в тялото и да причинят др.проблеми.

Симптомите изчезват в ред,обратен на появата им.

Това означава, че последният проблем, който е бил потиснат, е първият проблем, който ще бъде решен от организма в процеса на лекуване.

Например: Последният проблем е бил инфекция на синусите,която е била потискана с лекарства, спиращи кихането, кашлянето, хремата. За да се излекуваме, трябва да се освободим от тези токсини. Организмът може да стимулира имунната система да създаде треска, за да изгори токсините, или да ги изхвърли чрез други методи: чрез белите дробове под формата на голямо количество храчки, чрез кожата под формата на обриви или през дебелото черво като слузести изпражнения, съдържащи остатъци от храни,консумирани преди доста време. Това са само няколко начина на тялото да се лекува.

Една често неразбирана болест е простата настинка. Тя е начин тялото да елиминира натрупани токсини, което става чрез отделяне на слуз и гной от лигавиците. Затова при настинка е добре да се приема повече чиста гореща вода, леки храни, които не вкарват още слуз и токсини /предимно пресни плодове и зеленчуци, варени картофи, билкови чайове/. Премахването на токсините е наложително, ако искаме да сме здрави.

от книгата но доктор П.Найденов „Здраве без лекарства“

Споделете:

С безплатна и неангажираща регистрация в нашия онлайн магазин получавате 30% отстъпка:

Вижте също…