Често задавани въпроси

Veretara Gel хранителна добавка ли е?

Не е хранителна добавка, не е лекарство, не е панацея. Той помага на организма да възстанови собствените си механизми, с които той е създаден, за да се съмовъзстановява. Той е регистриран като продукт за диетично – лечебна храна, като допълнителен източник на разтворими диетични фибри (алгинати) и йод в органична форма.

Как чисти гелът от Ламинария?

Като разчита на естествената причиствателна станция на нашия организъм и това е лимфата. Тя обира всичко от нашия организъм, извежда до червата, алгинатите, които са там улавят всичките тези шлаки, токсини, радионуклииди и ги извеждат, йодът, който циркулира в лимфата спомага за това тя да е чиста. Той елеминеира всичките отпадъци, които се намарат в нея. Тоест има двойно пречистване, веднъж йодът, който пречиства самата лимфа и втори път това, което остава в червата, алгинатите го улавят и го извеждат.

Как се приема гелът от Ламинария?

Вътрешен прием: 2 равни супени лъжици (20 гр.) 2 пъти на ден (общо дневно количество 40 гр.) – 30 минути преди хранене. В индивидуални случаи, количеството за прием може да бъде до 100 – 150 грама на ден.  

Може да се смесва със сок по ваш вкус  

Препоръчително е да се пие 1 месец, с почивка от 5 – 7 дни в течение на 1 година.  

Възможност за употреба от най-ранна детска възраст до дълбока старост, бременни и кърмачки.  

Външен прием: Продуктът може да се прилага и като маска за лице, тяло или коса. Има почистващо, хидратиращо и стягащо действие. 

С какво е полезен продуктът Vetera Gel?

Всеки ден, тялото ни се нуждае от повече от 600 различни хранителни вещества: витамини, минерали, микро и макро елементи. Съвременната наука е доказала, че по – голямата част от тях се съдържа във водораслите. В същото време Vertera гел от водорасли се разгражда много по-добре от растението на прах в други продукти, тъй като формулата на гела е подобна по състав и структура на кръвната плазма. Тялото абсорбира полезните вещества от гела над 93%. Във Vertera Gel от ламинария се съдържат растителни влакна, които притежават йонообменни свойства. Никое растение от повърхността на земята не може да се похвали с такива свойства! Това означава, че Vertera Gel е уникален продукт на принципа “две в едно”: Vertera гел почиства клетките и тялото от всички ненужни токсини, а след това го изпълва с всички необходими елементи!

Как се съхранява гелът от Ламинария?

Да се съхранява в хладилник при температура от 0 до + 5 градуса.  

Годен за употреба след отваряне – 21 дни.  

Разходната норма на 1 кутия Vertera gel – 10 / 12 дни.  

Произведен в Русия от екологично чист район.  

Как да подобря цялостното си здравословно състояние?

Основният продукт – Vertera Laminaria гел e направен на основата на водорасли. Те са полезни за организма, благодарение на многофункционалното си действие: осигурява се адекватно хранене и в същото време цялостно почистване на клетките. Гелът обогатява тялото с жизнено важни елементи, като елиминира вредните вещества без никаква вреда. С цел да се постигне всеобхватно подобрение на здравето се препоръчва да се завърши пълният курс на прием на Vertera гел. Препоръчителен курс е прием за 1 месец, след което се прави пауза от 1 седмица – за период от 1 г. Само с такъв подход ще изчистите токсините в органите си и ще обогатите клетките в организма с витамини, минерали, микро и макроелементи.След едномесечна консумация на Vertera Gel, можете да вземете продукт от компания Vertera, чието действие е насочено към борбата с конкретни проблеми. Според проучвания, най-доброто решение – да се използват няколко билкови продукти, които имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата, нервната, ендокринната система, поддържането на естествения анатомична функция на мускулите и ставите.

Може ли да си купя 1 кутия Vertera gel, за да пробвам?

Да, можете да си вземете 1 кутия за да пробвате. Важно уточнение обаче е, какво очаквате да постигнете с една кутия здравословна храна. Ние често го сравняваме с примера за фитнеса: “Ще направя мускули или атлетично тяло с една тренировка”. Колкото и да ни се иска няма да се получи. Какво ще стане след първата тренировка: Ще имате силна мускулна треска и физическо неразположение в продължение на дни, но не и търсения резултат.С приема на Vertera gel е същото. След първата кутия стартира процес на изчистване на токсини и шлаки от Вашия организъм. Точно тогава се създава дискомфорт от детоксикацията (лечебна криза), което в някои случаи е съпроводено с краткотрайно главоболие или физическо неразположение. И тогава си казвате: аз пробвах – не ми понася добре, това не е за мен… В същото време отговорът е ДА, това наистина работи и е точно за теб. Препоръчваме да направите минимум едномесечен или 3 месечен курс на прием, за да усетите разлика и подобрение в общото Ви здравословно и физическо състояние.

Какво е лечебна криза - и препатка към закона за очистването?

Трябва да позволим на организма да се очисти, за да се освободи от токсините. Симптомите изчезват в ред, обратен на появата им.

Това означава, че последният проблем, който е бил потиснат, е първият проблем, който ще бъде решен от организма в процеса на лекуване.

При лечебна криза е добре да намалите дозата на гел, но да не я спирате, за да продължи чистенето на вашия организъм и когато кризата отмине да увеличите дозата.

Защо получаваме лечебни кризи?

Представете си, че правите основен ремонт на Вашия дом! Всичко е разхвърляно и нищо не е на мястото си! Майстори, техните помощници, голяма бъркотия! Но вие имате цел и я виждате! Знаете как ще изглежда всичко на края! Знаете, че за крайният резултат се изиска и доста време! Упорито си следваме целта, защото виждаме една прекрасна картина, която другите не виждат! С нашите продукти е същото! С изпине на една, две кутии, така са „разхвърляли“ организмът ви, че едва ли някой има представа как изглеждат нещата отвътре! За да постигнем желаният краен резултат ни трябва време, невероятна лична дисциплина и постоянство!

Може ли да се избегне лечебната криза?

Каквито и проблеми да лекувате, в началото се препоръчва да започнете с 2 кутии Vertera Gel с цел детоксикация на организма. Лечебна криза не се получава винаги, но тя е показател за наличие на оздравителен процес. Не се спира приема на Vertera Gel, а се намалява дозата. При отшумяване на кризата, обикновено траеща от 3 до 7 дни, се възстановява приеманата доза. Добра идея е при детоксикация да се приема малко повече изворна или филтрирана вода.

Защо продуктите Vertera се усвояват толкова добре и не предизвикват алергии?

Основната цел на компания Vertera е да предостави на хората продукти с необходимата гама от витамини и минерали, които нашите предци отдавна са приготвяли с растения, горски плодове, гъби и др. Всички продукти са базирани на естествени растения, които се добиват в защитените зони в района на Твер “люлка на руската природа” – Селигер, в  дълбоките води на Бяло море, богати на ценни природни минерали. Продуктите се усвояват над 93% от тялото ни и не предизвикват алергия. Те не съдържат никакви синтетични химически алергени.

Vertera гел от водорасли има ли вкус и мирис?

Vertera Gel е продукт с вкус и аромат на морски водорасли, но ако гo смесите с чаша със сок от някакъв плод или зеленчуков сок, тогава вие ще усещате единствено миризмата и вкуса на самия сок.Има и друг вартиант: Vertera Gel Forte – усилена формула е с три приятни вкуса по избор: Ябълка, Вишна или Касис.

Продуктите Vertera, с какво се отличават от витамините и минерали, които се продават в аптеките?

В природата има различни разновидности на всички витамини и минерали.  Световната индустрия обикновено синтезира само по една или няколко от тези форми. Естествените витамини са по-богати и по-разнообразни, отколкото тези, които са създадени по химичен път. Освен това те са по-лесни за усвояване от организма и не водят предозиране и натрупване. Всички съставки в продуктите Vertera се намират в органична форма, затова те се абсорбират лесно от организма на човек, нямат противопоказания, тъй като са създадени от самата природа.

Мога ли да използвам продуктите Vertera, заедно с традиционните лекарства?

Да, можете. Всички продукти Vertera са изцяло натурални. Те се усвояват много добре от тялото и не предизвикват алергична реакция. Продуктите на компанията не съдържат изкуствени химически алергени, съответно не водят до неблагоприятни прояви на взаимодействие с лекарства.

От каква възраст децата могат да употребяват продуктите на Vertera?

Продуктите на Vertera могат да се дават на деца, като се започне от първото хранене (от около 6 месеца):  

• Деца под 3 години половин чаена лъжичка 1-2 пъти дневно.  

• За деца под 6 години, една чаена лъжица 1-2 пъти дневно.  

• Деца над 6-годишна възраст една супена лъжица 1-2 пъти на ден.

При каква температура да се съхраняват козметичните средства?

Съхранявайте на чисто, сухо, защитено от светлина, хладно място при температура от 0 до + 5° C. Транспорт при t от 0 до + 5° C.

Възможно ли е да се лекува хранителна алергия за всички протеинови продукти, както и алергия към миризми, животинска козина, цъфтящи билки?

В основата на алергичните процеси лежат имунопатологични реакции, причинени от чувствителност на организма (повишена имунологична чувствителност) към вещества и съединения, имащи алергенни свойства (алергени). Алергията е предимно имунен процес и е свързана с развитието на имунната система на детето. Едно от важните свойства на компонентите на Ламинария е мощният им ефект върху имунната система. Активните вещества в Ламинария подобряват защитните свойства на тялото. Те неутрализират патогенните частици на вируси, бактерии и други чужди вещества, както и стимулират производството на специални имунни клетки в кръвта.

Имам болки в ставите и кръста, ще ми помогне ли Arthroplast?

Артропласт е продукт създаден да осигури на човек свобода на движение без болка и активен живот! Той е здравословна диетично – лечебна храна, съдържащ в състава си необходимите минерални и органични вещества нужни за костно – ставната система, които стимулират формирането на костна тъкан и укрепването на скелета. Допълнителен източник на хондроитин сулфат и глюкозамин.Изключително полезен при костни счупвания, остеопороза, артрит, болки в кръста, ставни болки и всички други болки и проблеми / счупвания на костно – ставната и зъбночелюстната система. Насища организма с жизнено необходими съединения, участващи в активизиране на оздравителните процеси.Участва активно още във верига обменни процеси, осигуряващи синхронно съвместно функциониране на храносмилателната, кръвоносната, отделителната, ендокринната, нервната и имунната система на човек.

Мога ли да използвам продуктите на Vertera при множествена склероза?

Множествената склероза е заболяване, при което миелинът се унищожава в нервите на очите и нервните влакна на мозъка и гръбначния мозък. Първите симптоми се появяват на възраст 20-40 години. Симптомите се съпровождат от намаляване на зрението, затруднение в говора, намаляване чувствителността на ръцете и краката до парализа на крайниците. Солите на алгиновата киселина в състава на Vertera гел извеждат от организма токсините, тежките метали и радионуклиди, пречистват организма и го подготвят за въвеждане на други активни компоненти на гела за последващо възстановяване на органи и системи за нормалното функциониране на мозъка. Нарушенията в мозъка и гръбначния мозък често са свързани със сърдечни и съдови проблеми, които често се дължат на недостига на определени хранителни вещества и компоненти. Благодарение на съдържанието на магнезий, калий и други микроелементи в необходимите пропорции, Vertera Gel осигурява всички жизненоважни процеси на сърдечно-съдовата система. Активните компоненти в състава на Vertera Gel също имат антитромботично свойство, предотвратяват слепването на тромбоцитите и образуването на кръвни съсиреци, като по този начин се предотвратява запушване на съдовете. Този положителен ефект върху кръвните свойства подобрява функционирането на мозъка и гръбначния мозък и намалява риска от множествена склероза и влошаване на симптомите.

Помага ли Vertera Gel при високо кръвно налягане?

Vertera Gell е ефективен помощен инструмент при проблеми, свързани с високо кръвно налягане. Поради съдържанието на йод в него, кръвното налягане намалява и вискозитетът на кръвта намалява. Прилагането на гелът се препоръчва съгласно общата схема, но с 2-часово отстояние от приема на лекарства (или преди приемане на лекарството или след това).ВНИМАНИЕ: Никога не прекъсвайте приеманите от вас лекарства, без да се консултирате с вашият лекуващ лекар.

Как да приемаме продукти за полиартрит?

Според проучванията веществата, намиращи се в водораслите Ламинария, могат успешно да се използват за лечение на артрит и други заболявания. Като профилактика на заболявания на мускулите, сухожилията и ставите, се препоръчва редовно приемане на ламинария отвътре, както и вземане на вана, обтриване и компреси с Ламинария.Приготвяне на настойка за бани и обтриване: 40 гр. Ламинария залейте с 1 литър вряща вода и налейте в термос. Оставете за 10-12 часа. За да приготвите баня използвайте 1 литър настойка ламинария. Оптималната температура на лечебната вана е 37-38° C, времето за процедурата е 15-20 минути, 2-3 пъти седмично. При обтриване на тялото, разнесете ламинарията добре, обвийте я с кърпа, продължителността на процедурата е 40-60 минути. Компреси: аппликации от Ламинария се поставят на възпалено място, възпалени участъци на кожата или локални образувания в продължение на 20-40 минути.

Защо вашият продукт има такава цена?

Приятели, ние се ръководим от принципа цена = стойност + качество. Следователно цената се дължи на няколко фактора:

Продуктът съдържа само #_естествени съставки, не съдържа консерванти, оцветители, стабилизатори и хормони.

 Всички продукти са сертифицирани.

За производството използваме специална технология на производство. Собственото ноу-хау на компанията е специалната обработка на водорасли, при която здравата клетъчна стена на растението се разрушава внимателно и се получава хомогенна молекулна маса, чиито полезни вещества се абсорбират от организма с повече от 90%. Това е разликата от обикновените морски водорасли, чиито клетки имат много силна обвивка, а полезните вещества, съдържащи се в нея, се усвояват само с 15% 

Ето защо, за да получите от обичайната водорасла колкото се може повече полезни свойства, които се съдържат в 2 супени лъжици гел (достатъчно е да добавите 2 пъти на ден към диетата), ще трябва да го консумирате в големи количества.

Vertera Gel БАД ли е или не е БАД?

Попитах различни експерти какво представлява гелът Vertera. Не получих нито един отговор. Някои казват, че това е хранителна добавка, други, които не са хранителни добавки, и трети, които причиняват вреда. На кого да вярвам?

Вертера Гел няма нищо общо с хранителни добавки или лекарства. Това е специализиран хранителен продукт на диетичното медицинско хранене, който има съответния сертификат за държавна регистрация и индикации за употреба. Vertera Gel е преминал редица клинични изпитвания. Това е напълно натурален и здравословен продукт. Единственото противопоказание е индивидуалната непоносимост към йод, което е доста рядко.

Как да купя вашите продукти в отстъпка?

За да закупите нашите продукти с отстъпка, трябва да се регистрирате на нашия уебсайт като следвате стъпките от страница „Онлайн консултант“.

След като преминете през процеса на регистрация, ще получите достъпна информация за акциите и новини на Компанията.

Аз имам алергия. Ще ми помогне ли Vertera Gel?

Ако имате алергична хрема и вие, както мнозина, страдате от цъфтящи дървета, тогава Vertera гел ще ви помогне с естествените ентеросорбенти, съдържащи се във водораслите, които спомогат на тялото да се освободи от токсините, алергени, радионуклиди и патогенни бактерии.

Едно от важните свойства на водораслите е мощният им ефект върху имунната система. В комбинация, активните вещества във водораслите подобряват защитните свойства на организма. Те неутрализират патогенните частици на вируси, бактерии и други чужди вещества, а също така стимулират производството на имунни клетки в кръвта.

Ето защо, за да помогнете на тялото да се бори с алергии, препоръчваме да приемате Vertera гел.

ВАЖНО! Препоръчваме да изпиете гела поне 2 часа преди да приемате лекарствените средства.

Защо водораслото Ламинария поглъща всички полезни вещества от морето?

Ламинарията съдържа пълен набор от макро и микроелементи: фосфор, натрий, желязо, магнезий, йод, както и витамини A, B, C, D и E.

Как усвоява всички полезни вещества в морето? Оказва се, че всичко е просто.

Това е естествен процес на взаимодействие с околната среда. Водораслите растат, получавайки от морската вода и почвата всички необходими хранителни вещества. Тоест, това, което е наоколо, се използва в най-пълната и достъпна степен.

Говорейки конкретно за йода: поради високата си концентрация в морска вода той също навлиза в големи количества в растителните тъкани. И това не е случайна особеност, а нормален еволюционен процес – по време на развитието водораслите трябваше да се адаптират към повишеното съдържание на йод в околната среда. Очевидно те са се справили успешно с това – сега йодът е необходим метаболит за тях, той участва в много метаболитни процеси, а в допълнение, като има подчертан антисептичен ефект, той защитава морските растения от инфекции.

Могат ли бременни да приемат Vertera Gel?

Средният прием на йод за възрастен е около 150 mcg на ден. И по време на бременността тази цифра се увеличава до 250 mcg на ден.

Бременните майки се нуждаят от повишен прием на йод в организма, така че всички тъкани и органи (предимно централната нервна система) на бебето да се формират напълно и навреме. Липсата на йод в диетата на майката води до една от най-тежките вродени патологии – кретинизъм или силно забавяне в психическото и физическото развитие на детето. В допълнение към забавянето на развитието на проявлението на това нарушение:
• късен растеж и смяна на зъбите;

• трудности при сливането на фонтанелите;

• подуване на лицевите тъкани, промяна в неговите характеристики;

• език, който не се побира в устата;

• твърде къси крайници и голяма глава;

• патология на образуването на половите органи;

• често – джудже.

Адекватният прием на йод, съдържащ се във водораслите, е важен за здравето на самата майка. Дори лек дефицит на йод почти веднага води до умора, главоболие, депресивни състояния или обратно, невроза и раздразнителност, намаляване на хемоглобина, артериална хипертония и нарушения на сърдечния ритъм.

Време е да се грижите за вашето здраве и здравето на бъдещото бебе!

Споделете: